kryetari foto

Elvis Rroshi lindi në Kavajë më 3 dhjetor të 1975. Ai u rrit në një familje të thjeshtë kavajase. Babai, ekonomist, ka qenë gjithmonë në pozicion drejtues si shef llogarie në NTAN (Ndërrmarja Tregtare Artikuj të Ndryshëm) dhe pas viteve ’90 pozicion drejtues në administratë publike. Nëna e tij, ekonomiste, punonte si llogaritare në BSH, Bankën e Shqipërisë, prej më shumë se 30 vjetesh. Ajo ndërkohë dha dedikimin total në rritjen e tre femijeve të tyre.

Ajo i mbështeti gjithmonë me dashurinë dhe përkushtimin e saj përgjatë rrugës së edukimit. Elvisi ishte djali i dytë i tre fëmijëve. Që i vogël ka qenë një natyrë gjithmonë dinamike dhe energjike. Kjo bëri që në moshë shumë të re të emigronte për të ndihmuar familjen e tij.

Pas 10 vjetësh u kthye në Shqipëri duke hapur biznesin e tij. Ndërkohë vendosi të vazhdonte studimet e larta në qytetin e Tiranës në degën Ekonomik. Edukimi i lartë përforcoi biznesin e tij duke e bërë një sipërmarrës dhe administrator të suksesshëm.

Me 8 Maj 2011 fitoi garën e fortë duke fituar votat e popullit sovran si Kryebashkiakun e tyre.

Vizioni i tij, i ndihmuar nga natyra e tij dinamike, energjike dhe shumë punëtor, bëri që të gjitha premtimet e dhëna, t’i mbante.

Suksesi i tij si administrator i qytetit, bëri që të merrte përsëri propozimin nga kryeministri Edi Rama, për një mandat të dytë si Kryebashkiak i Qytetit të Kavajës.

Miqtë dhe të njohurit e tij më të afërt do ta përshkruanin Elvisin si njeriun praktik dhe shumë të thjeshtë, i gatshëm të ndihmojë këdo në vështirësi, pa dallim race, gjinie, feje apo bindjeje politike.