Banesa "Haxhi Alushi"

Kjo banesë i përket shek XIX dhe është me 2 kate e zbukuruar me afreske floreale në fasadat e jashtme dhe ndërtuar prej familjes së pasur te Alushëve. Ndërtesa brenda dhe jashtë kësaj e zbukuruar me tavane dhe korniza prej druri. Monument i kategorisë së II I shpallur më 18.12 1987. Kjo banesë ia vlen të vizitohet për vlerat e saj autentike. Ndodhet në lagjen Skuraj të qytetit.